نصب آسانسور هیدرولیک

نصب آسانسور هیدرولیک فرایندی کاملا تخصصی است و لازم است تمام مراحل این فرایند حتما توسط فردی یا افرادی که دارای دانش فنی و تجربه لازم هستند انجام شود. لازم است بدانید که نصب انواع آسانسورها براساس معیارها و استاندارد ها  باید انجام شود تا یک آسانسور با ایمنی بالا و بدون عیب داشته باشیم.

این فرآیند بسته به اندازه ساختمان، اندازه آسانسور و البته منبع برقی که آسانسور را به حرکت در می آورد، می تواند متفاوت باشد. با این حال، نصب آسانسور هیدرولیک با نصب آسانسور کابلی یا آسانسور پنوماتیک کاملا متفاوت است.

شرایط تعیین کننده در نصب آسانسور هیدرولیک

در ابتدا باید محدودیت بررسی شود و بسته به نوع پروژه و نوع آسانسور هیدرولیک ملزومات اجرا را فراهم کرد .

همانطور که میدانید جک مستقیم از زیر(Direct Central) باید درون زمین  به صورت مدفون جایگذاری شود؛ حرکت پیسون باعث حرکت کابین می شود. پس برای استفاده از جک مستقیم از زیر نیاز به چاه در زیر چاله برای جایگذاری جک داریم.

جک مستقیم از کنار (Direct Side)در کنار چاه قرار می گیرد و جک به وسیله کارسلیگ به کابین آسانسور متصل می شود.

 

جک غیر مستقیم (Indirect)  مانند جک مستقیم از کنار در کنار چاه قرار می گیرد و یک فلکه (Pulley) روی جک قرار می گیرد و سیم بکسل که یک سرش به زمین متصل می شود و سر دیگرش به کارسلینگ ،وزن کابین را محار می کند و با حرکت پیستون کابین نیز به حرکت در می آید.

همان طور که می‌بینید نصب آسانسور نیازمند دانش فنی و تجربه‌ی کافی‌ است، بنابراین نصاب آسانسور باید دانش و تجربه‌ی کافی برای نصب آسانسور را داشته باشد.

به طور خلاصه اجزای تشکیل دهنده‌ی آسانسور شامل اجزای زیر می‌باشد :

  • آماده سازی چاله اصلی و ارت
  • دیوار کشی چاه
  • ریل ها
  • جک
  • نصب کارسلینگ
  • نصب پاور یونیت
  • اتصال شلنگ
  • سایر قطعات مکانیکی
  • سیم کشی ها و نصب سنسور های چاه
  • نصب تابلو فرمان و راه اندازی سیستم

 

پس از بررسی محیط و در نظر گرفتن محل مناسب برای قرار دادن پاوریونیت و اتصال شلنگ به جک ابتدا اقدام به نصب جک کرده و در صورتی که سیستم غیر مسنقیم و یا مستقیم از کنار است کارسلینگ را نصب می کنیم و کابین را  بر روی کارسلینگ نصب می کنیم؛در سیستم غیر مستقیم حتما باید از پاراشوت برای ایمن کردن آسانسور استفاده کرد.

برای اطلاعات بیشتر درباره تجیهزات و قطعات آسانسور هیدرولیک می توانید مقاله “قطعات و تجهیزات آسانسور هیدرولیک” را بخوانید.

تمامی مراحل ذکر شده صرفا به صورت بسیار کلی بیان شده است و برای انجام این فرایند به نیروی متخصص دارای صلاحیت و تجربه کافی نیاز است.

نحوه نصب جک در آسانسور هیدرولیک

نصب آسانسور شامل مراحل زیر است :

  • انتخاب مکان مناسب، مکانی را انتخاب کنید که جک بالابر هیدرولیک به طور ایمن نصب شود. اطمینان حاصل کنید که کف یا سطح به اندازه کافی محکم باشد تا بتواند وزن جک و باری را که بلند می کند تحمل کند.
  • آماده سازی منطقه، منطقه را از هر گونه مانع یا زباله ای که ممکن است در فرآیند نصب اختلال ایجاد کند، پاک کنید. اطمینان حاصل کنید که فضای کافی برای نصب و مانور جک وجود دارد.
  • نصب جک، جک بالابر هیدرولیک را در محل مورد نظر قرار دهید. مطمئن شوید که به درستی تراز شده و در مرکز باری که می‌خواهید بلند کنید، قرار گرفته باشد.
  • محکم کردن جک، هنگامی که جک به درستی قرار گرفت، آن را با استفاده از پیچ و مهره یا لنگر مناسب به زمین یا سطح محکم کنید. اطمینان حاصل کنید که جک ثابت است و در حین حرکت تکان نمی‌خورد.
  • اتصال خطوط هیدرولیک، خطوط هیدرولیک جک را به پمپ هیدرولیک یا منبع تغذیه وصل کنید. دستورالعمل های سازنده را برای اتصال مناسب دنبال کنید و از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل کنید.
  • تست جک، قبل از استفاده از جک بالابر هیدرولیک، آزمایشی را انجام دهید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید. هرگونه نشتی، ظرفیت بالابری مناسب و عملکرد روان را بررسی کنید.

مراحل نصب آسانسور هیدرولیک

به طور کلی برای نصب آسانسور هیدرولیک باید مراحل را طی کرد:

  1. آماده سازی کف چاله:اولین مرحله در نصب آسانسور هیدرولیک آماده سازی کف چاله است؛در این مرحله می بایست چاله آسانسور تا اولین مکان توقف خود آماده شود این ارتفاع معمولا 190 سانتی متر است؛کف چاله آسانسور محل قرار گیری سیلندر است و باید مستحکم باشد پس با بتن ریزی در این قسمت می توان بسیتر مناسب برای قرارگیری سیلندر را آماده کرد؛بتن ریزی باید تا زمانی ادامه یابد که قطر سطح به 30 سانتی متر برسد.باید این نکته را در نظر داشت که اگر این قطر به بیشتر از 30 سانتی متر برسد ارتفاع بین کف چاله تا اولین نقطه توقف کم می شود و فضای کافی برای قرارگیری تجهیزات آسانسور باقی نمی ماند.  علاوه بر  آماده سازی کف چاله شما باید محل مناسبی برای چاه ارت نیز تهیه کنید؛عمق چاه ارت برای آسانسور هیدرولیک 8.3 متر می باشد و برای مقاوم سازی و آماده این چاه از 33% پتاسیم،33%نمک و 33% ذغال استفاده می شود.
  2. دیوارکشی چاه:به محکم سازی و عایق کاری دیواره های چاه آسانسور با آلیاژهای ضدزنگ و مستحکم دیوارکشی گفته می شود.دیوارکشی چاه برای نصب آسانسور و اجزا آن امری مهم و حیاتی است.
  3. آماده سازی شاسی جک و نصب آن:پس از گزراندن تمام مراحل قبل و آماده سازی چاله نوبت به نصب جک می رسد؛محل قرار گیری جک باید به گونه ای باشد که هیچ گونه آب و یا نم وارد آن نشده و بایدبه گونه ای عایق کاری شود که عملکرد جک در هیچ صورت دچار مشکل نشود.

  4. نصب ریل های آسانسور هیدرولیک:با نصب ریل ها بیشتر فرآیند نصب آسانسور در محل مورد نظر انجام شده؛بعد از نصب ریل ها گارسلینگ و درب ها نصب می شوندو سپس دیوار چینی صورت می گیرد.دیوارچینی درب آسانسور هیدرولیک مانند تمام آسانسورهای دیگر انجام می شود و معمولا از بلوک یا ورقه های فلزی استفاده می شود؛در این مرحله نیز رعایت ابعاد و نکات دیوار چینی اهمیت زیادی دارد زیرا تجاوز به حریم چاله و یا محیط آسانسور مانع از حرکت کابین خواهد شد.

  5. نصب کابل‌ها و تابلو برق:در مرحله آخر نوبت به کابل کشی ها و نصب تابلو برق است؛طول و قطر کابل بست به تعداد طبقات متفوات خواهد بود؛باید این نکته را به خاطر داشته باشید که تمام مراحل برق کش باید توسط افراد متجرب انجام شود زیرا هر نوع مشکل در تاسیسات برقی  علاوهبرضررهای مالی ممکن است ضررهایجانی به همراه داشته باشد.

مدت زمان نصب آسانسور هیدرولیک

برای نصب آسانسور هیدرولیک ما نیاز به بستر مناسبی داریم؛در صورت آماده بودن قطعات،چاه،برق کشی و… فرآیند نصب آسانسور هیدرولیک بین 15 الی 25 روز به طول می انجامد البته سرعت نیروی کار انسانی و شرکت نصب کننده آسانسور تاثیر زیادی در این پروسه دارد.

همانطور که طی مقاله گفته شد،نصب آسانسورهای هیدرولیکی کاری تخصصی بوده و در صورت نصب نامناسب و غیراصولی باعث بروز مشکلاتی می شود از این جهت باید در انتخاب نصاب و خرید قطعات دقت داشته باشید؛توانا هیدرولیک بهترین انتخاب در خرید قطعات آسانسور هیدرولیک در ایران است که با همکاری مستقیم با شرکت استارت الویتور وارد کننده انواع قطعات آسانسور هیدرولیک است و شما می توانید انواع جک و پاور اصل ایتالیایی را از این شرکت بدون نگرانی از تحریمات خریداری کنید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آنچه در مقاله می خوانیم..

فرم پر کنید تا ما تماس بگیریم!

آخرین مقالات