قطعات و تجهیزات آسانسور هیدرولیک

امروزه به علت ساخت و ساز ساختمان های بلند وجودآسانسور در ساختمان های مسکونی،هتل ها، بیمارستان و … بسیار ضروری است.آسانسورهای هیدرولیکی نسل جدیدی از آسانسورها هستند که فضای کمتری را در ساختمان اشغال می کنند و برای ساختمان های کم ارتفاع گزینه بسیار مناسبی هستند. امنیت این نوع آسانسورها در مقایسه با آسانسورهای کششی بسیار زیادتر است اما قطعات و تجهیزات استفاده شده در آسانسور نقش مهمی در امنیت و کیفیت آسانسور هیدرولیک شما خواهد داشت زیرا در این نوع آسانسورها تامین نیروی لازم جهت باز و بسته شدن جک و کنترل فشار و جهت روغن توسط پاوریونیت انجام میشود؛در ادامه به بررسی تجهیزات و قطعات آسانسور هیدرولیک می‌پردازیم…

اجزا آسانسور هیدرولیک عبارتند از:

  • جک

وقتی صحبت از بسیاری از کاربردهای آسانسو، به ویژه برای ساختمانهای بین 2 تا 5 طبقه می شود، خواهید دید که جکهای آسانسور هیدرولیکی یک قسمت رایج و در عین حال حیاتی از سیستم است که آسانسور را به سمت بالا سوق می دهد. در حقیقت تقریباً 70٪ از تمام آسانسورهای نصب شده ماهیت هیدرولیکی دارند و حاوی جک های آسانسور هستند. جک ها بخشی از سیستمی هستند که شامل مایع هیدرولیک ، مخازن ، موتورها و پمپ ها است که جک قطعه نهایی سیستم است. از جمله رایج ترین جک های هیدرولیکی می توان موارد زیر را نام برد:

جک تک مرحله ای

این جک ها به منظور استفاده انواع آسانسور از قبیل مسافر، تخت بر و خودرو بر می باشد و به صورت تک مرحله ای یک پارچه یا دو تکه حداکثر تا ارتفاع 28 متر برای کاربری های مختلف ساخته می شوند و به صورت Indirect ,Direct ,Double قابل استفاده می باشد.

جک های تلسکوپی

جک های تلسکوپی به صورت دو سه یا چهار مرحله ای با کاربری های Direct Sideو Direct Central ساخته می شوند، این جک ها معمولا برای ساختمان هایی که امکان حفر چاه عمیق ندارند استفاده می گردد که برای ارتفاع بلند مجهز به هدایت کننده می باشند.

  • پاوریونیت

پاوریونیت ها از مهم ترین تجهیزات آسانسور های هیدرولیک هستند .آسانسورهای هیدرولیکی توانایی به حرکت درآوردن کابین را از بخش نسبتا کوچکی به نام پاوریونیت دریافت می کنند، که در واقع جعبه ی فلزی محکمی است که تعلقات بسیاری در داخل و همچنین روی آن وجود دارد.

یک پاوریونیت استاندارد از مخزن، پمپ موتور، شیر کنترل و صدا خفه کن تشکیل شده است. پاوریونیت روغن را پمپاژ می کند تا پیستون را به سمت بالا فشار دهد. همچنین اجازه می دهد روغن با پایین رفتن ماشین به مخزن برگردد.

پاوریونیت های هیدرولیک

پاوریونیت ها دارای انواع متنوع با کاربری های خانگی، مسافربر، ماشین بر، باربر و ….. می باشد.این تنوع از پمپ 8 لیتر در دقیقه تا 1000 لیتر در دقیقه می باشد، در این پاوریونیت ها از برق تک فاز و سه فاز استفاده می شود که تک فاز معمولا برای آسانسور های خانگی و سه فاز برای آسانسور های مسافربر، ماشین بر، باربر و … استفاده می شود.

  • سیلندر

به بخش خارجی تشکیل دهنده جک سیلندر می گویند.سیلندر به شکل محفظه استوانه ای شکل بیرون جک قرار می گیرد و معمولا از فولادهای مقاوم و ضدزنگ ساخته می شود.سیلندر باید به گونه ای ساخته شود که در مقابل فشارهای سخت،زنگ‌زدگی،فشار و… مقاوم باشد؛سیلندر دارای محفظه‌ای برای نگهداری روغن می باشد و معمولا سایز آن قابل تغییر  نمی باشد اما با توجه به نوع و ارتفاع ساختمان می توان از سیلندرهای مختلف استفاده کرد.

  • پیستون

پیستون قطعه ای است که درون سیلندر  قرار دارد و با کنترل حرکت روغن باعث حرکت و باز شدن جک می شود.پیستون ها نیز از فولاد و آلیاژ محکم ساخته می شوند و در مقابل فشارهای دینامیکی و استاتیکی مقاوم باشد.در نصب جک مستقیم به کابین طول پیستون برابر با جا به جایی است و در نصب جک غیرمستقیم طول پیستون برابر با طول کل مسیر تقسیم بر تعداد مرحله جک است.

  • تابلو فرمان

تابلو فرمان آسانسور یکی از مهمترین بخشهای الکتریکی و کنترلی آسانسور می باشد و شامل مدار های فرمان و ریز پردازنده و قطعات الکترونیکی می باشد که وظیفه کنترل حرکت کابین و نیز اعلام وضعیت های مختلف را بر عهده دارد. تابلوفرمان آسانسور معمولا در موتورخانه نصب میگردد. تابلوی فرمان در کنترل آسانسور سه وظیفه ی اصلی دارد:

  •  دریافت فرامین و اجرای منطق حرکتی آسانسور
  • ایمنی مسافر و پرسنل سرویس
  • حفاظت از تجهیزات الکتریکی و هیدرولیکی
  • بافرها

بافر وسیله ای است که برای متوقف کردن اتومبیل نزولی یا وزنه تعادل بیش از حد طبیعی آن و کاهش نیرویی که آسانسور با آن به داخل گودال می رود در مواقع اضطراری طراحی شده است.

بافر فنر معمولاً در آسانسورهای هیدرولیکی یافت می شود یا برای آسانسورهایی با سرعت کمتر از 200 فوت در دقیقه استفاده می شود. از این دستگاه ها برای بالشتک سازی آسانسور استفاده می شود و تقریباً همیشه در چاله آسانسور قرار دارند.

بافر روغن نوع دیگری از بافر است و بیشتر در آسانسورهای کششی با سرعت بالاتر از 200 فوت در دقیقه یافت می شود. در این نوع بافر از ترکیبی از روغن و فنرها برای بالشتک کردن اتومبیل نزولی یا وزنه مقابل استفاده می شود و بیشتر در چاله آسانسور قرار دارند. بافرها به دلیل قرارگیری در گودال تمایل دارند در معرض آب و جاری شدن سیل قرار بگیرند. آنها برای اطمینان از حفظ مشخصات عملکرد مناسب خود به تمیز کردن و رنگ آمیزی معمول نیاز دارند. بافرهای روغن نیز در صورت قرار گرفتن در معرض سیلاب نیاز به بررسی روغن و تغییر آنها دارند.

  • شیرآلات مخصوص آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک در قسمت های مختلف ساختار خود دارای شیرهای کنترل است که این شیرها بر اساس نوع کارایی و عملکردشان به سه نوع تقسیم می شوند:

  • شیرهای الکتریکی
  • شیرهای مکانیکی
  • شیرهای پنوماتیکی

از مهم ترین شیرهای آسانسور هیدرولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شیر اضطراری برق:

از این دکمه در موقعیت هایی مانند گیر کردن افراد داخل کابین استفاده می شود؛با فعال کردن این دکمه جریان برق در تمام نقاط آسانسور قطع می شود و کابین با طبقات پایینی هم تراز می شود.در تابلو فرمان دکمه LMA مربوط به این شیر در آسانسور می باشد.

شیر شوک گیر (Geared motor device):

حتما برای شما پیش آمده که سوار آسانسور شوید و هنگام حرکت آسانسور به سمت بالا دچار شوک و یا شتابی ناگهانی شده باشید؛در واقع این شیر برای از بین بردن این مشکل در سر راه شیر اصلی قرار گرفته و می‌تواند شوک و وقفه ها را در هنگام حرکت و توقف آسانسور کنترل کند.این شیر از یک موتور DC تشکیل شده و مانع وارد شدن ناگهانی روغن به جک می شود و این کار را با ملایمت و زمان طولانی تر انجام می دهد و از حرکت ناگهانی کابین جلوگیری می کند.

شیرهای کنترل:

در هنگام استفاده از آسانسور و حرکت آسانسور به سمت بالا و پایین،روغن به جک وارد می شود؛این عمل توسط شیرهای کنترل انجام می شود.این شیرها در قسمت بالایی پاوریونیت قرار می گیرد.شیرهای کنترل بر اساس سرعت آسانسور و نحوه عملکرد آسانسور،میزان و سرعت وارد شدن روغن به درون جک را کترل می کنند.

شیرهای قطع و وصل (cut off valve):

این شیرها برای قظع ناگهانی جریان روغن در خروجی پاوریونیت قرار می گیرد.در زمان تعمیر و یا سرویس سیلندر از این شیر استفاده می شود.

لوله‌های کنترل روغن در آسانسور هیدرولیک نقش مهمی را ایفا می کنند.این لوله ها باید در مکان مناسب و  صحیح با طول درست نصب شود تا از کشیدگی این شلنگ‌ها جلوگیری شود.از وظایف مهم این لوله ها می توان به مهار کردن ارتعاشات و اتصال قسمت های مخلف آسانسور به یکدیگر اشاره کرد.نوع بدنه این شلنگ ها،دما و ظرفیت،طول شلنگ و… تمام فاکتورهای مهم در ساخت این شلنگ‌ها هستند.

 

لیست قطعات آسانسور هیدرولیک

قیمت قطعات آسانسور هیدرولیک

هزینه و قطعات آسانسورهای هیدرولیک با توجه به فاکتورهای زیادی مانند برند قطعات،کشور تولید کننده،تعداد؛نوع قطعات و… قابل تغییر است.باید به ین نکته توجه کرد که برخی از قطعات آسانسور در کیفیت و دوام آسانسور شما تاثیر زیادی دارد و شما با خرید قطعات اصلی آسانسور مانند جک و پاوریونیت اصل و برند میتوانید علاوه بر کیفیت آسانسور خود از امنیت؛استحکام و هزینه های سرویس و تعویض جلوگیری کنید.

فروش قطعات آسانسور هیدرولیک

توانا هیدرولیک بهترین و اولین شرکت وارد کننده جک و پاوریونیت اصل برند استارت الویتور در ایران می باشد؛جک و پاوریونیت برند ایتالیایی استارت الویتور از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و شما می توانید با توجه به نوع آسانسور خود اعم از آسانسور خانگی،خودروبر،ویلچربر،هوم لیفت و…قطعات را بدون مشکل وارد کشور کنید و از کیفیت و اصل بودن کالای خود مطمئن شوید.

نحوه عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی

طریقه عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی به این گونه است که به جای استفاده از موتور های کششی در بالا ی ساختمان و استفاده از سیم بکسل از جک استفاده می شود.در واقع در این آسانسورها از قانون پاسکال استفاده می شود یعنی روغن با کمک دستگاهی به نام پاوریونیت باعث به حرکت درآمدن جک به سمت بالا می شود.

 پاوریونیت به شکل یک مخزن فلزی شکل است که اجزا در آن قرار دارد که بصورت کلی موتور(الکتروموتور)، پمپ، شیر کنترل جریان ،پمپ دستی ،فشارسنج و سایلنسر این اجزا را تشکیل میدهد.

جک از سیلندر و پیستون تشکیل شده است. پیستون و سیلندر در زیر کابین آسانسور نصب می شود. البته یک شیر اطمینان برای جلو گیری از سقوط کابین در زمان کاهش فشار روغن بر روی جک قرار دارد.

هنگام حرکت به سمت بالا الکتروموتور موجود در پاوریونیت با تبدیل  نیروی الکتریسیته به نیروی مکانیکی روغن را از طریق شلنگ روغن را به سمت جک به جریان در میاورد و باعث باز شدن جک و حرکت رو به بالای کابین میشود.

در  هنگام حرکت به پایین، الکتروموتور خاموش است و روغن های داخل جک از جک خارج میشود و دوباره به پاوریونیت باز می گردند و کابین آسانسور به کمک نیروی گرانش زمین به پایین می‌آید و موجب حرکت آسانسور می شود؛ در بازگشت،آسانسور از نیروی برق کمک نمی گیرد و به کمک نیروی گرانش و وزن مسافرین به سمت پایین حرکت می کند و این باعث کاهش مصرف برق می شود.

 

 

آسانسورهای هیدرولیکی در کجا استفاده می شوند:

همانطور که گفته شد این آسانسور در مکان هایی با ارتفاع کم مناسب هستند مانند:

  • ساختمان هایی با ارتفاع 5 طیقه یا کم تر
  • ساختمان های قدیمی فاقد آسانسور
  • جابجابی خودرو در پارکینگ
  • ویلا های دوبلکس
  • جابجای با در کارخانه و انبار
  • کلینیک ها و بیمارستان های کوچک
  • هتل و هاستینگ های کوچک

برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “کاربرد آسانسور هیدرولیک” را مطالعه کنید.

نصب آسانسورهای هیدرولیکی

برای نصب آسانسورهای هیدرولیک ابتدا ابعاد اندازه گیری و بررسی می شوند تا استاندارد لازم را داشته باشند.ابعاد و اندازه گیری آسانسور های هیدرولیک اهمیت زیادی دارد و آسانسورهای هیدرولیکی دارای استانداری هستند که هنگام ساخت باید به آن توجه شود،استاندارد این آسانسورها 6303-2 است که این اصول باید رعایت شود.در هنگام نصب جک،شیر،پاوریونیت و قطعات دیگر در محل دقیق خود قرار می گیرند.این روند توسط افراد حرفه‌ای و مجرب باید انجام شود.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Mehrdad
Mehrdad
7 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر؛آیا قطعاتتون گارانتی هم دارن؟

آنچه در مقاله می خوانیم..

فرم پر کنید تا ما تماس بگیریم!

آخرین مقالات